Rehabilitering & Friskvård

Välkommen till CS Hundsport!
Här erbjuder vi en rad tjänster inom rehabilitering och friskvård för att främja din hunds välmående och hälsa. Alla behandlingar utförs av utbildad personal, som är dedikerad till att hjälpa din fyrbenta vän att må sitt allra bästa.

Våra Tjänster

Friskvårdskontroller

 • Regelbundna friskvårdskontroller är viktigt för att säkerställa att din hund är i toppform. Vi utför grundliga hälsokontroller och ger dig värdefulla tips och råd för att förebygga problem och förbättra livskvaliteten för din hund. Förslag på lämpliga övningar mejlas ut i ett hemgångsråd efter besöket.
 • Rörelse- och funktionsanalys samt palpation av leder, muskler och ligament. Vi kontrollerar bålstabilitet och kroppskontroll samt muskulatur vad gäller styrka, obalans och stelhet. Vid önskemål kan vi även gå igenom foder, kosttillskott mm.

Rehabilitering

 • Vi erbjuder specialiserad rehabilitering för att hjälpa din hund återhämta sig från skador och förbättra sin hälsa. Vår rehabiliteringstjänst är tillgänglig både via remiss från veterinär och genom egen bokning i vår bokningskalender. Med erfarenhet och utbildning inom hundrehabilitering säkerställer vi att din hund får den bästa möjliga hjälpen för en snabb och effektiv återhämtning.

Massage

 • Ge din hund den avslappning den förtjänar med en professionell massage. Perfekt för att lindra muskelspänningar, förbättra blodcirkulationen och främja allmänt välbefinnande.

Laserbehandling

 • En modern och effektiv metod för att behandla smärta, inflammation och skador. Laserterapi stimulerar cellernas naturliga läkningsprocess och kan bidra till snabbare återhämtning.

Personligt anpassade träningsupplägg

 • Vi skapar individuellt anpassade träningsprogram som passar just din hunds behov och förutsättningar. Perfekt för hundar i alla åldrar och aktivitetsnivåer.

Löpbandsträning

 • Löpbandet är ett optimalt redskap för att erbjuda kontrollerad och effektiv fysträning. Det möjliggör kontinuerlig övervakning av hundens rörelser under träning, vilket bidrar till att säkerställa korrekt utförande och maximala träningsresultat. Denna metod är särskilt effektiv för att öka muskelstyrkan, förbättra konditionen och underlätta viktminskning.

 • Speciellt utformat för hundar, minskar löpbandet belastningen på lederna, vilket gör det skonsamt även för de med ledproblem. Löpbandet är också en utmärkt träningsform vid rehabilitering av skador och kan användas i friskvårdssyfte för att upprätthålla eller förbättra hundens allmänna hälsa.

Hanteringsträning

 • Om du behöver hjälp med hanteringsträning för din hund, erbjuder vi professionell hjälp för att underlätta framtida veterinär- och rehabiliteringsbesök. En hund som är van vid hantering bidrar till en smidigare upplevelse för både hunden, djurägaren och personalen.
 • Tillsammans arbetar vi för att ge din hund en positiv och stressfri upplevelse under besöken, vilket främjar en tryggare och mer samarbetande attityd i hanteringssituationer.

Kloklippning

 • Vi erbjuder kloklippning för din hund, med flexibla tidsbokningar. Välj mellan kortare tid för problemfria klippningar eller längre sessioner för hundar som behöver extra tid och omsorg. Vi strävar efter att varje besök ska vara behagligt för din fyrbenta vän.

Privatträning

 • Oavsett om det gäller vardagslydnad, specifika beteendeproblem, lydnads- eller bruksmoment, fysträning eller dragträning, anpassar vi träningen efter dina och din hunds behov. Vår privatträning ger er möjlighet att fokusera på de områden som är viktigast för er, med individuell uppmärksamhet och professionell vägledning.

 

Varför välja oss?

 • Utbildad personal: Vår hundfysioterapeut är certifierad och har erfarenhet inom friskvård och rehabilitering för hundar.
 • Individuell uppmärksamhet: Vi tar oss tid att förstå din hunds specifika behov och anpassar våra tjänster därefter.
 • Modern utrustning: Vi använder väl beprövade metoder och modern teknologi för att säkerställa bästa möjliga vård för din hund.
 • Avslappnad miljö: Vår mottagning är designad för att vara lugn och stressfri, vilket gör besöket behagligt för både dig och din hund.